Nij Smellinghe Ziekenhuis

In Zuidoost-Friesland bieden wij als ziekenhuis Nij Smellinghe de zorg aan de inwoners die voornamelijk afkomstig zijn uit de gemeenten Smallingerland, Opsterland, Achtkarspelen, Ooststellingwerf, Tietjerksteradeel, Marum en Grootegast.

Nij Smellinghe is een ziekenhuis met 339 bedden en uitgebreide poliklinische voorzieningen. Alle specialismen zijn vertegenwoordigd.

Er zijn 2 neurologen die bewegingsstoornissen als aandachtsgebied hebben.
Zij worden hierin ondersteund door een ervaren Parkinson verpleegkundige.

Een afspraak kan gemaakt worden tussen 08.30 uur en 16.30 uur via het secretariaat van de polikliniek Neurologie, met telefoonnr (0512) 588 823.

Op dit moment biedt Nij Smellinghe nog geen behandeling met apomorfine of duodopa aan. Wanneer een patiƫnt mogelijk in aanmerking komt voor een van deze behandelingen, of wanneer er een mogelijke indicatie is voor diepe hersenkern stimulatie (DBS), wordt hij of zij doorverwezen naar het UMCG in Groningen. Behandeling van dystonie d.m.v. botuline toxine injecties vindt wel plaats in Nij Smellinghe.

logo

Nij Smellinghe Ziekenhuis

Compagnonsplein 1
9202 AA, Drachten

Contactgegevens
neurologie
T: 0512 588 888
E: info@nijsmellinghe.nl

S. Hoekstra

S. Hoekstra

Parkinsonverpleegkundige

naar specialist

S.T. Toering

S.T. Toering

Neuroloog

aandachtsgebied bewegingsstoornissen en behandeling van dystonie d.m.v. botuline toxine; Spreekuur op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag.

naar specialist

Dr. A.G. Postma

Dr. A.G. Postma

Neuroloog

Mw. A.G. Postma; aandachtsgebied bewegingsstoornissen en cognitieve stoornissen (dementie). Spreekuur op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag.

naar specialist